GOOGLAJ i pretražuj svašta nešta

nedjelja, 18. ožujka 2012.

Najpopularniji sportovi u Hrvatskoj

Najpopularniji sportovi u Hrvatskoj kojima se ljudi zanimaju su : rukomet,nogomet, košarka, skijanje, atletica, tenis,odbojka,vaterpol,atletika i još mnogo njih .Deseto Europsko prvenstvo održalo se u SRBIJI 2012 godine,susjednoj državi Republike Hrvatske. Na prvenstvu je sudjelovalo 16 rukometnih ekipa,a utakmice su se odigravale u 5 dvorana u 4 srbska grada i to u Beogradu,Novom Sadu,Nišu i Vršcu.


Države koje su na desetom Europskom rukometnom prvenstvu 2012. imale svoje ekipe bile su :
1)   Srbija
2)   Francuska
3)   Mađarska
4)   Hrvatska
5)   Švedska
6)   Danska
7)   Rusija
8)   Norveška
9)   Njemačka
10) Slovačka
11) Španjolska
12) Češka
13) Makedonija
14) Poljska
15) Slovenija
16) Island

27.siječnja 2012 godine u dvorani ARENA BEOGRAD odigrale su svoje utakmice ekipe iz polufinala a to su bile :

1) Srbija protiv Hrvatske
2) Danska protiv Španjolske

Nažalost toga dana 27.01.2012 izgubile su Hrvatska i Španjolska koje su 29.siječnja 2012 godine odigrale rukometnu utakmicu u ARENI BEOGRAD za treće mjesto i pobijedila je hrvatska rukometna ekipa sa rezultatom 31 naprema 27 i tako je Hrvatska osvojila 3. mjesto na desetom Europskom rukometnom prvenstvu 2012. godine , dok su također 29.01.2012 godine Srbija i Danska odigrale sjajnu rukometnu utakmicu za 1. i 2. mjesto u kojoj je Danska pobijedila sa 21 naprema 19 i tako je Danska osvojila 1. mjesto na Europskom rukometnom prvenstvu 2012,dok je Srbija osvojila 2. mjesto.

Hrvatski rukomet je izuzetno uspješan i popularan sport u Hrvatskoj. Evo nekih ključnih informacija o hrvatskom rukometu:

Muška reprezentacija:
Hrvatska muška rukometna reprezentacija je jedna od najjačih ekipa u svijetu rukometa. Osvojili su brojne medalje na velikim natjecanjima, uključujući tri srebrne medalje na Olimpijskim igrama (1996., 2004. i 2012. godine), tri svjetska prvaka (2003., 2005. i 2013. godine) te dvije europske prvake (2003. i 2020. godine). Hrvatski rukometaši su poznati po svojoj strastvenoj igri, taktičkoj inteligenciji i borbenom duhu.

Ženska reprezentacija:
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija također je postigla značajan uspjeh. Osvojili su brončanu medalju na Europskom prvenstvu 1994. godine. Ženski rukomet u Hrvatskoj nastavlja rasti, a reprezentacija se redovito natječe na međunarodnim natjecanjima.

Klubski rukomet:
Hrvatska ima snažnu ligu u muškom i ženskom rukometu. Klubovi poput RK Zagreba, RK Vardara, RK PPD Zagreba, RK Nexe i RK Poreč bili su uspješni na domaćoj i međunarodnoj razini. RK Zagreb je osvojio EHF Ligu prvaka 1992. godine, postavši prvi klub izvan bivše Jugoslavije koji je to postigao.

Rukometna kultura i navijači:
Hrvatski rukomet ima snažnu navijačku bazu i strastvene fanove. Utakmice reprezentacije i klupskih natjecanja privlače velike mase navijača koji podržavaju svoje timove. Navijači su poznati po svojoj bučnoj podršci i stvaraju atmosferu punu strasti i uzbuđenja.

Razvoj i infrastruktura:
Rukomet je popularan i široko se igra u Hrvatskoj na različitim razinama. Postoje mnoge rukometne škole i klubovi koji razvijaju mlade talente. Hrvatska također ima dobru infrastrukturu s modernim dvoranama za trening i natjecanja.

Hrvatski rukomet je bio izvor ponosa za zemlju, a uspjesi na međunarodnoj razini donijeli su veliko slavlje i oduševljenje navijačima diljem Hrvatske. Rukomet je jedan od najomiljenijih i najpraćenijih sportova u zemlji, te je značajan dio sportske kulture Hrvatske.

Hrvatska je imala mnogo izuzetno talentiranih rukometaša tijekom godina. Navedimo nekoliko najistaknutijih igrača koji su ostavili veliki trag u hrvatskom rukometu:

Ivano Balić: Ivano Balić se smatra jednim od najboljih rukometaša svih vremena. Bio je ključni igrač hrvatske muške reprezentacije tijekom njihovih najvećih uspjeha, uključujući osvajanje naslova svjetskog prvaka 2003. godine. Balić je bio iznimno vješt i inteligentan playmaker, poznat po svojoj viziji igre, driblingu i asistencijama.

Domagoj Duvnjak: Domagoj Duvnjak je trenutno jedan od najboljih hrvatskih rukometaša. Igra na poziciji srednjeg vanjskog i ključni je igrač u hrvatskoj reprezentaciji i klubu THW Kiel. Duvnjak je poznat po svojoj snazi, brzini, tehničkim vještinama i sposobnosti postizanja golova.

Mirza Džomba: Mirza Džomba je bio jedan od najdominantnijih desnih vanjskih igrača u povijesti hrvatskog rukometa. Bio je ključni igrač tijekom uspjeha hrvatske reprezentacije, uključujući osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama 2004. godine. Džomba je bio poznat po svojoj snažnoj desnoj ruci, brzini i sposobnosti za postizanje golova.

Blaženko Lacković: Blaženko Lacković je bio važan član hrvatske muške reprezentacije tijekom uspješnih godina. Igrao je na poziciji lijevog vanjskog i bio je poznat po svojoj preciznosti u šutiranju, brzini i sposobnosti stvaranja prilika za svoje suigrače.

Anita Galić: Anita Galić je jedna od najboljih hrvatskih rukometašica. Bila je ključna igračica hrvatske ženske reprezentacije i igrala je na poziciji srednjeg vanjskog. Galić je bila poznata po svojoj inteligenciji, tehničkim vještinama i sposobnosti postizanja golova.

Važno je napomenuti da je izbor najboljeg rukometaša subjektivan i može se mijenjati ovisno o razdoblju i uspjesima pojedinca. Hrvatska je imala mnogo talentiranih igrača koji su ostavili značajan trag u svjetskom rukometu.


4 komentara:

Moj popis blogova